سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خوندنی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
نوشته شده در تاریخ 90/9/16 ساعت 7:51 ص توسط farhad nadimi


زدن آمپول بهتر از خوردن داروست؟

 


ایران به لحاظ میزان مصرف دارو جزء 20 کشور نخست دنیاست و بالاترین مصرف سرانه دارو در جهان را دارد. در ایران، مصرف سرانه داروهای تزریقی در سال، چهار برابر میانگین جهانی است، این در حالی است که تزریق کردن، به تنهایی و جدای از عوارض دارو، خود فرآیندی خطرآفرین است.

 


آمپول یا قرص

آبسه، عفونت و ابتلا به بیماری های ویروسی و میکروبی از عوارض تزریق هستند.

از سوی دیگر در میان مردم این تصور رایج وجود دارد که فرآورده های تزریقی به مراتب بهتر از داروهای خوراکی هستند، اما متخصصان با این نظر مخالفند و از تزریق به عنوان یک روش تهاجمی با خطر فوق العاده بالا نام می برند که در سیستم درمان سرپایی ضرورتی ندارد و این روش را مخصوص درمان های اورژانسی (فوری) و یا زمانی که از راه های دیگر به ویژه راه خوراکی نمی توان استفاده نمود، می دانند.

 

چرا تزریق آمپول بهتر نیست؟

1- بیش از نیمی از عوارض به ثبت رسیده در مرکز ملی ثبت عوارض ناخواسته داروها، ناشی از مصرف داروهای تزریقی بوده است و اکثر اوقات عوارض جانبی داروهای تزریقی نسبت به داروهای خوراکی بیشتر است و نباید به پزشک جهت تجویز داروی تزریقی اصرار کرد.

 

2- اثر بخشی داروهای تزریقی لزوماً بیشتر از داروهای خوراکی نیست.

از آنجا که داروی تزریقی سریعاً در خون پخش می شود، کنترل و درمان عوارض آن در بسیاری از موارد، نسبت به سایر اشکال دارویی مشکل تر می باشد

 

3- داروهای تزریقی می توانند منجر به عوارض خاصی شوند که با مصرف فرآورده های غیر تزریقی، غیرممکن یا کمتر امکان پذیر می باشد. از جمله این عوارض می توان به مواردی نظیر آسیب به عصب در محل تزریق، آسیب به عروق در محل تزریق، آبسه و یا سایر عوارض در محل تزریق، خون مردگی و خونریزی های زیرپوستی، ایجاد زخم و باقی ماندن جای آن در محل تزریق اشاره نمود.

 

4- احتمال انتقال بیماری های عفونی مانند هپاتیتB ، هپاتیت C ‌و ایدز در میان بیماران، کادر درمانی و عموم جامعه در اثر تزریق های غیر ضروری افزایش می یابد. بدیهی است یکی از راه های پیشگیری از انتقال این بیماری ها، کاهش تجویز و مصرف غیرضروری داروهای تزریقی می باشد.

 

5- از آنجا که داروی تزریقی سریعاً در خون پخش می شود، کنترل و درمان عوارض ناشی از داروهای تزریقی، در بسیاری از موارد، نسبت به سایر اشکال دارویی مشکل تر می باشد.

 

6- به هنگام تزریق یک داروی تزریقی حتماً باید در مورد بروز عوارض در تزریق قبلی با سایر اشکال دارویی مورد نظر به فرد تزریق کننده اطلاع داد، زیرا بروز مجدد آن عارضه می تواند کشنده باشد.

 

7- مصرف بی رویه داروهای تزریقی به دلیل نیاز به پرسنل آموزش دیده و تجهیزات خاص جهت تزریق، هزینه تقبل شده توسط بیمار و سیستم بهداشتی را افزایش می دهد.

 

8- استفاده خوراکی از داروها آسان‌تر از تزریق عضلانی است و در عین حال در درمان بسیاری از بیماری‌ها به همان اندازه موثر است. داروهای خوراکی باعث ایجاد درد یا گسستگی در سد پوستی بدن نمی‌شوند.

 

9- اگرچه تزریق عضلانی آنتی‌بیوتیک‌ها برای برخی از عفونت‌ها کاربرد دارد،‌ اما در مورد بیشتر بیماری ها، شواهد موجود استفاده از تزریق عضلانی به جای مصرف خوراکی آنتی‌بیوتیک‌ها، کورتون ها، داروهای مسکن یا ویتامین ها را منطقی نمی داند.

 

تزریق آمپول به قرص

 

کدام داروها خیلی به شکل تزریقی استفاده می شوند؟

از جمله داروهایی که در ایران به طور رایج به صورت غیر منطقی به شکل تزریقی مصرف می شوند عبارتند از:

آنتی بیوتیک ها

فواید تزریق آنتی‌بیوتیک‌ها احتمالاً محدود به شرایطی است که در آن ها حصول اطمینان از رسیدن دارو به بدن ضروری است؛ به عنوان مثال در مواردی که بیمار قادر به تحمل داروی خوراکی نیست (مثل تهوع یا عدم توانایی بلع)، یا در موارد شک به پذیرش بیمار (به عنوان مثال به علت فراموشی یا عدم تمایل به مصرف دارو)، و نیز در برخی بیماری های خاص، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌‌های تزریقی مناسب‌تر است.

اما به یاد داشته باشیم که این تفکر که داروهای تزریقی قوی‌تر هستند و تاثیرات روانی بیشتری به دنبال دارند به اثبات نرسیده است و دلیلی غیرمنطقی برای انتخاب روش تزریقی به جای مصرف خوراکی آنتی‌بیوتیک‌ها است که ارزان‌تر، بدون درد و با عوارض جانبی کمتری همراه است.

 

داروهای ضد حساسیت به ویژه کورتون ها 

مطالعات متعدد درباره مقایسه تزریق عضلانی کورتون ها با مصرف خوراکی آن ها تفاوت چندانی در بهبود بیماری ها نشان نداده‌اند. از طرفی مصرف خوراکی کورتون ها مشکلاتی مثل درد، اضطراب و هزینه‌های مربوط به تزریق دارو را به دنبال ندارد و معمولا به خوبی از سوی بیماران در هر گروه سنی تحمل می‌شود و دارای عوارض جانبی کمتر یا ملایم تری است.

 

ویتامین ب12 و ب کمپلکس

یکی از موارد رایج در میان اغلب مردم و نسخه برخی از پزشکان، تزریق هفتگی ب12 و ب کمپلکس است، اما بهتر است بدانیم کمبود ویتامین ب 12 چندان شایع نیست و در افرادی که رژیم غذایی متعادل شامل گوشت، تخم مرغ، ماهی، شیر و دیگر فرآورده های لبنی دارند، میزان نیاز روزانه آن ها به این ویتامین برطرف می شود و دیگر نیازی به مصرف مکمل ویتامین ب12 ندارند و تزریق هفتگی ب12 کاری بیهوده و گاهی مضر است.

 

مسکن ها

یکی دیگر از گروه های دارویی که در بسیاری از موارد به طور غلط به شکل تزریقی تجویز می شود داروهای مسکن است. این موضوع به حدی بوده که باعث شده در اثر مصرف بیش از حد آن ها به ویژه در مورد دیکلوفناک، عوارض شکل تزریقی دارو با شیوع در خور توجهی به صورت فلج پا در ایران مشاهده شود و در نهایت برای جلوگیری از این عارضه توزیع داروهای مسکن تزریقی فقط محدود به بیمارستان ها و درمانگاه ها شود.

در این باره نیز باید گفت در مواردی که مسکن های خوراکی در دسترس است و بیمار قادر به مصرف خوراکی آن هاست، استفاده از روش تزریقی جایز نمی باشد و جز در مواردی که بیمار مبتلا به درد حاد می باشد، روش تزریقی جایز نیست و هزینه و خطرات احتمالی بیشتری دارد.

جز در موارد استثنا، هیچ یافته قطعی مبنی بر این که روش تزریقی بر مصرف خوراکی داروها ارجحیت دارد، وجود ندارد، بلکه معایبی مانند درد، امکان انتقال عفونت، هزینه درمانی بالا، نیاز به افراد کارشناس جهت تزریق، عدم امکان حذف دارو در صورت تزریق بیش از حد، ایجاد آبسه در محل تزریق و... را نیز به همراه دارد

انواع تزریق

مصرف داروها از راه های مختلفی انجام می گیرد. انتخاب راه مصرف، بستگی کامل به نوع، مقدار و همچنین زمان اثر دارو دارد. در مواردی که میسر باشد، همیشه راه خوراکی دارو ترجیح داده می شود.

یکی از راه های مختلف ورود دارو به بدن راه تزریق است. دارو را می توان به راه های زیر وارد سیستم گردش خون کرد:

 

الف - راه داخل پوستی : در تزریق داخل پوستی،‌ دارو بین لایه های پوست تزریق می شود و این روش بیشتر در موارد تست های پوستی مثل واکسن ب ث ژ و تست پنی سیلین به کار برده می شود.

 

ب - راه زیرپوستی  : در این روش، دارو در فضای چربی زیر پوست بازو و یا سطح داخلی ران تزریق می گردد.

 

ج - راه داخل عضلانی : دارو از این طریق زودتر از راه زیرپوستی جذب می شود، زیرا در عضلات عروق بیشتری وجود دارد. در صورتی که بخواهند اثر دارو فورا ظاهر شود و ضمنا نتوان آن را از راه وریدی تزریق نمود، دارو از راه عضلانی تزریق می شود.

 

نکات لازم در هنگام تزریق زیر پوستی و داخل عضلانی

1- انتخاب سرسوزن از لحاظ طول و اندازه آن مناسب با بیمار و داروی تزریقی باشد.

 

2- برای تزریق زیر پوستی، پوست را در محل تزریق گرفته و سرسوزن را با زاویه 45 درجه زیر پوست داخل کنید.

 

3- برای تزریق عضلانی، پوست محل تزریق را کشیده و تزریق کنید. اگر بیمار خیلی لاغر است قسمتی از عضله را بگیرید، طوری که یک توده کوچک عضلانی تشکیل شود.

 

4- تمام سوزن را در نسج داخل نکنید و حدود 2 میلی متر را بیرون نگه دارید تا در صورت شکستن بتوان آن را از نسج بیرون کشید.

 

5- در صورتی که پس از داخل کردن سوزن، پیستون سرنگ را قدری خارج بکشید و خون به داخل سرنگ کشیده شود، در این صورت باید داروی تزریقی را از نو در محل دیگری تزریق نمود.

 

6- محل تزریق را ماساژ دهید تا جریان خون افزایش یابد و جذب دارو بهتر صورت گیرد. در مورد داروهایی که باید با تأخیر جذب شوند (مثل پنی سیلین پروکائین)، ماساژ دادن ممنوع است.

فرآوری: معصومه آیت اللهی

بخش سلامت تبیان

 


منابع:

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

پایگاه اطلاع رسانی پزشکی شفا



  



نوشته شده در تاریخ 90/9/16 ساعت 7:50 ص توسط farhad nadimi


 

بسیاری از ما عناوین برخی از کارهای حرام را بارها و بارها شنیده ایم و می دانیم مثلاً غیبت حرام است، تهمت گناه دارد، تجسس معصیت خدا محسوب می شود و امثال این احکام.

 


تجسس

با این وصف در موارد قابل توجهّی بدون اینکه متوجّه باشیم، دچار این گناهان می شویم .یکی از گناهان تجسس است که تلاش می کنیم در این مقاله نکاتی درباره آن تقدیم شما نمائیم.

مشاور دانا: سلام خانم سعیدی . خانم سعیدی!

دانشجو : سلام خانم دانا – احوال شما خوبه؟

م : ممنونم – شما چطور؟ عجله دارید؟

د : بله راستش خانم – چطور بگم  چی شده؟!

م : شنیده ام توی خوابگاه دانشجویی جنجالی تازه ایجاد شده!

د : بله خانم – متاسفانه.

م : جریان چیه ؟ چطور شده؟

د : نمی دانم خانم دقیقاً چه شده. اما عده ای از بچه ها صدایشان در آمده و ناراحت هستند. خیلی هم عصبانی شده اند و اصلاً حاضر نیستند صحبت کنند فقط دعوا ومرافعه می کنند .

م : آخر مگر می شود؟ راستش را بگو. می دانی که من محرم هستم مساله را به کسی نمی گویم.

د : ظاهراً شما خودتان بی خبر هم نیستید!

م : بله اما برای اینکه مطمئن شوم باید از چند نفر جزئیات ماجرا را بشنوم.

د : خانم آنطور که به نظر می رسد بعضی از بچه های به ظاهر متدین توی خوابگاه نادانی کرده اند و تفحص نابجا کرده اند؟

م : چطور؟

د : یعنی بدون اطلاع برخی از بچه ها رفته اند توی اتاق آنها و بررسی کرده اند که آیا آنها در حال گناه هستند؟ یعنی وسایل گناه را دارند – یا خیر؟

م : چه گناهی؟ مگر آنها خدای ناخواسته فضول هستند؟ چرا تجسس می کنند؟

د : خانم نپرسید چه گناهی من رویم نمی شود الان هم خیلی دیرم شده است.

م : بسیار خوب عزیزم. برو فقط به آنها بگو این کار آنها صد در صد غلط بوده و نباید در کار دیگران تجسس می کرده اند این کارشان از نظر همه مراجع تقلید حرام و گناه کبیره است.

د: خانم به عنوان امر به معروف بوده ها!

م : لااله الاالله این که بدتر است! امر به معروف نسبت به گناهان آشکار است نه پنهان!

                                                                                    

      رضا زهروی

بخش احکام اسلامی تبیان



  



نوشته شده در تاریخ 90/9/15 ساعت 12:48 ص توسط farhad nadimi


محصور کردن پلاسما

اهداف درس:

  1. آشنایی دقیق تر با آینه مغناطیسی
  2. آشنایی با دستگاه محصور سازی پلاسما

 

شرح درس:

همان طور که در درس های قبلی ارائه شد، دانستیم که با حضور میدان مغناطیسی که به صورت تدریجی همگرا می شود، توانایی محصور کردن پلاسما را دارد. در امتداد عمود بر جهت اصلی میدان مغناطیسی، مسیر ذرات در مدارهای دایره ای خم می شود. در نتیجه در همین جهت اصلی میدان، سرعت ذرات به تدریج کاسته می شود تا در نهایت توسط خطوط میدان مغناطیسی همگرا، منعکس شوند. این پیکر بندی به آینه مغناطیسی معروف است.

 

در هر دو دستگاه محصور سازی پلاسما، حداقل می بایستی دو آینه به کار برده شود. دستگاه مقدار میدان مغناطیسی در طول استوانه محصور کننده ی پلاسما در شکل زیر آمده است.

 

محصور کردن پلاسما

با وجود این، دستگاه آینه باز هم نمی تواند تمام دستگاه را محصور نماید زیرا به طور کلی نمی توان خطوط میدان مغناطیسی را تا حد یک نقطه همگرا کرد.

 

بنابراین یک میدان مغناطیسی، Bm بزرگ (البته نه بی نهایت بزرگ) روی آینه وجود دارد. اگر ذره ای وجود داشته باشد که "انرژی جنبشی محوری" بسیار زیادی داشته باشد، میدان آینه نمی تواند آن را به عقب باز گرداند. پس ذرات با انرژی جنبشی بالا می توانند از دستگاه آینه مغناطیسی خارج شود.

 

باید بدانیم که در نقطه انعکاس انرژی کل ذره فقط مربوط به انرژی ذره ای است که آن ذره فقط در راستای عمود بر میدان مغناطیسی سرعت دارد و در راستای خود میدان مغناطیسی سرعت ندارد. و شرط دیگر برای انعکاس ذره در نقطه ی انعکاس این است که میدان مغناطیسی در نقطه انعکاس، از میدان مغناطیسی بزرگ روی آینه که قبلاً با Bm معرفی شد، بزرگتر باشد.

 

اگر سرعت اولیه ی ذره V0 با امتداد میدان زاویه محصور کردن پلاسمابسازد در این صورت خواهیم داشت.

محصور کردن پلاسما

 

                                                                                    0

 

بنابراین شرط انعکاس تغییر کرده و به شکل زیر در خواهد آمد:

محصور کردن پلاسما

 

B0 میدان مغناطیسی در ناحیه ی مرکزی می باشد. در این صورت ذراتی که بردار سرعت آنها، زاویه ای کمتر از 6 درجه با امتداد میدان مغناطیسی بسازد، از دستگاه خارج می شوند.

 

محصور کردن پلاسما

برخورد میان ذرات در دستگاه آینه و در ناحیه ی مرکزی آن یک توزیع سرعت همسانگرد تولید می کند، بنابراین نتیجه نهایی این برخوردها، این است که تعدادی از ذرات دائماً به ناحیه ای از فضای سرعت پراکنده می شوند که بتوانند از دستگاه خارج شوند،

 در نتیجه این ذرات می توانند به طور عمود بر امتداد میدان مغناطیسی نیز پخش و سرانجام خارج شوند.

 

 

 


مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه و تنظیم: نوربخش



  



نوشته شده در تاریخ 90/9/14 ساعت 12:32 ص توسط farhad nadimi



پنج برد، شش باخت و کسب 12 امتیاز کارنامه تیم ملی والیبال ایران در مسابقات جام جهانی ژاپن بود؛ مقامی که با توجه به رده‌ ایران در رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال قابل اعتناست.


در شرایطی که تا پیش از این تیم ملی والیبال ایران به مدد قهرمانی در آسیا در رده 14 بهترین تیم‌های دنیا قرار داشت، با توجه به نتایجی که تیم ولاسکوی آرژانتینی در ژاپن گرفت، می‌توان امیدوار بود که این تیم در رنکینگ جدید تا بین ده تیم برتر جهان صعود کند. تیم ایران رقابت‌هایش را در ژاپن فوق‌العاده آغاز کرد. پیروزی برابر تیم میزبان،‌ بهترین اتفاق ممکن بود.

ایران و مصر-والیبال

 ژاپن که همواره نزدیک‌ترین تیم آسیایی به ایران است و در کنار چین از اصلی‌ترین رقبای ایران در قاره کهن محسوب می‌شود. در این رویارویی ایران با نتیجه سه بر یک برابر میزبان به پیروزی رسید. با این حال باخت سه بر صفر به کوبا که جزو مدعیان به حساب می‌آید و در لیگ جهانی والیبال حضور دارد،‌ کمی از سطح توقعات مردم ورزش دوست ایران کم کرد. از این بازی به بعد بود که توفان مردان خولیو ولاسکو آغاز شد. پیروزی سه بر دو برابر صربستان یکی از قدرت‌های اروپا ایران را حسابی در رده بندی تیم‌ها پس از پایان مرحله نخست بالا آورد. در وضعیتی که ژاپن و چین دیگر تیم‌های آسیایی حاضر در این رقابت‌ها دو تیم پایانی این جدول دوازده تیمی بودند، ایران با دو پیروزی ارزشمندی که به دست آورده بود در رده  نهم ایستاد تا همه به آینده این تیم در این مسابقات امیدوار باشند.

هر چند در شروع مرحله دوم پیش‌بینی می‌شد ایران با توجه به رقبای قدرتمندش چند پله‌ای در این رده‌بندی سقوط کند اما پیروزی برابر لهستان تمامی معادلات را بر هم زد. لهستان که در کنار روسیه و ایتالیا قدرتمندترین تیم اروپاست، در حالی که تیم دوم رده‌بندی بود با نتیجه سه بر دو برابر ایران شکست خورد تا تمامی کارشناسان والیبال در جهان به تیم ایران احترام دوباره‌ای بگذارند. با این پیروزی توقع از تیم ایران بالا رفت و مردان ولاسکو توانستند در بازی بعدی شگفتی دیگری را رقم بزنند و آرژانتین را هم از پیش‌رو بردارند. پیروزی سه بر دو ایران برابر نایب قهرمان قاره امریکای جنوبی نتیجه بزرگی بود که تیم ملی ایران را به رده پنجم رساند.

تا اینجای کار،‌همه ایران را به عنوان شگفتی‌ساز نخستین دوره جام جهانی پذیرفته بودند به طوری که همه انتظار شگفتی دیگری از این تیم در رویارویی برابر تیم امریکا داشتند اما باخت سه بر صفر برابر این تیم پرقدرت دومین شکست ایران را در این دوره از مسابقات رقم زد. با این حال بازی با مصر نتیجه‌اش به سود تیم ایران بود.

از ابتدای مسابقات خولیو ولاسکو سرمربی نامدار تیم ملی ایران نسبت به برنامه‌ریزی مسابقات جهانی معترض بود. او از اجحافی که به ایران کرده بودند، گلایه داشت و پس از بازی آخر ایران برابر ایتالیا این اعتراض را رسانه‌ای کرد.

ایران توانست برابر قهرمان قاره آفریقا با نتیجه سه بر یک به پیروزی برسد. در ادامه مسابقات، شگفتی‌ساز با باختش برابر چین باز هم شگفتی‌ساز شد. اگر چه همه پیش‌بینی می‌کردند که ایران بازی آسانی را برابر تیم دوم آسیا پیش‌رو دارد اما باخت سه بر صفر برابر چین همه پیش‌بینی‌ها را به هم زد. پس از این باخت عجیب بود که بسیاری از وقوع اتفاقی در اردوی تیم ملی ایران خبر دادند اما محمدرضا داورزنی سرپرست فدراسیون والیبال این خبر را تکذیب کرد و گفت چنین چیزی نیست. بعد از این باخت بود که دیگر کسی به صعود تیم ملی ایران در رده‌بندی فدراسیون جهانی امیدی نداشت چرا که برزیل، ایتالیا و روسیه سه حریف آخر تیم ملی ایران بودند و با توجه به سابقه این تیم‌ها پیروزی ایران مقابل‌شان به هیچ وجه قابل تصور نبود. این بار پیش‌بینی‌ها درست درآمد و ایران نتوانست برابر هیچ یک از این سه حریفش به پیروزی برسد تا با همان دوازده امتیازی که در سه مرحله اول کسب کرده بود در نهایت در همان مکان نهم و بالاتر از چین،‌ ژاپن و مصر در رده نهم قرار گیرد. روسیه هم در این مسابقات قهرمان شد و به المپیک رسید

ولاسکو
ولاسکو: فدراسیون جهانی پاسخگو باشد

از ابتدای مسابقات خولیو ولاسکو سرمربی نامدار تیم ملی ایران نسبت به برنامه‌ریزی مسابقات جهانی معترض بود. او از اجحافی که به ایران کرده بودند، گلایه داشت و پس از بازی آخر ایران برابر ایتالیا این اعتراض را رسانه‌ای کرد. او پس از شکست سه بر یک ایران برابر ایتالیا در نشست مطبوعاتی گفت: فکر می‌کنم فدراسیون جهان والیبال باید جام جهانی را ارزیابی کند. سوال من این است که چرا شرایط همه تیم‌ها در این رقابت‌ها یکسان نیست و تنها در جام جهانی والیبال شاهد این موضوع هستیم. موضوع انتخابی المپیک بسیار با اهمیت است و در رشته والیبال با قهرمانی قاره‌ای نمی‌توان به المپیک راه یافت.

وی با انتقاد از میزبانی ژاپنی‌ها ادامه داد: چرا ژاپن می‌تواند بعد از ست دوم تا 10 دقیقه وقت استراحت بگیرد درحالی که سایر تیم‌ها فقط مجاز هستند از 90 ثانیه برای ریکاوری بهره ببرند؟ به نظر من این بی‌معنی است. همچنین زمانبندی مسابقات جای سوال دارد زیرا همه بازی‌ها پخش مستقیم تلویزیونی ندارند. به هر حال این نوع نگاه من به این مسابقات است که سوالات زیادی را برایم ایجاد کرده و از مسئولان فدراسیون جهانی مصرانه می‌خواهم تا به سوالاتم جواب دهند.

ما در دو گیم نخست این دیدار خیلی خوب بازی نکردیم اما موفق شدیم در گیم سوم به بازی برگردیم. نیاز داریم بازی‌های بیشتری را مقابل تیم‌هایی در این سطح انجام دهیم تا تجربه بیشتری کسب کنیم.

وی با انتقاد از میزبانی ژاپنی‌ها ادامه داد: چرا ژاپن می‌تواند بعد از ست دوم تا 10 دقیقه وقت استراحت بگیرد درحالی که سایر تیم‌ها فقط مجاز هستند از 90 ثانیه برای ریکاوری بهره ببرند؟

وی افزود: ما با بازیکنان جوانی مثل غفور و فیاضی یک تیم تشکیل دادیم. تیم ما نیاز دارد که با شرکت در تورنمنت‌های بزرگ تجربه کسب کند. به نظر من جام‌جهانی سخت‌ترین رقابت بین‌الملی والیبال است و حتی از نظر تعداد و فشردگی بازی‌ها و جا‌به‌جایی در مسافت‌های مختلف از لیگ جهانی هم دشوارتر است.

فاتح حسینی

بخش ورزشی تبیان



  



نوشته شده در تاریخ 90/9/14 ساعت 12:29 ص توسط farhad nadimi


حکم عزاداران برهنه؟!

مراجع تقلید
مقدمه

در ایام عزاداری سالار شهیدان امام حسین علیه السلام توجه به مستحبات و اعمال عبادی همچون زیارت عاشورا، شرکت در مجالس روضه و عزاداری و دادن طعام به عزاداران و امثال اینها بسیار زیاد صورت می گیرد و این جای شکر الهی را برای انسان یادآور می شود؛

با این وصف گاه نکات و مسائلی وجود دارد که با توجه به این که مربوط به واجبات و محرمات می شود باید به دقت بیشتری ملاحظه و رعایت شود حتی اگر مر بوط باشد به همان اعمال عبادی مهم که اشاره گردید

مشاور دانا: سلام خانم شهیدی

دانشجو: سلام خانم. احوال شما خوبه؟

م: الحمدلله، اعظم الله اجورنا و اجورکم بعصابنا بالحسین علیه السلام 

د: و همچنین طاعات شما هم قبول باشد

م: دیروز آمده بودی اتاق من؟

د: بله خانم اما مسوول دفترتان گفتند جلسه است .

م: بله متأسفم. این جلسات وقت زیادی از ما گرفته است.

د: فایده ای هم دارد؟ یعنی به نسبتی که از شما وقت می گیرد؟

م: نمی دانم شاید بهتر باشه برای پاسخگویی به احکام بیشتر وقت بگذاریم و از جلسات کمتر استقبال کنیم .

د: ما که خیلی خوشحال می شویم اگر تعداد جلسات شما کمتر شود چون سؤالات ما زودتر جواب داده می شود و ...

م: به هر حال عذر می خواهم. الان من فرصت دارم شما چطور؟

د: خانم شرمنده من الان خیلی فرصت ندارم اما برای یک مساله که داداشم پرسیده بود خواستم مزاحم شما بشوم .

م: داداش شما؟ چه مساله ای؟ چه خوب است که به احکام خدا اهمیّت می دهند و شما را واسطه قرار داده اند .

د: پرسیده که برهنه شدن (لخت شدن) عزاداران در عزاداری ها برای سینه زنی چه حکمی دارد؟ اگر سی دی فیلم هیأت خودشان را که لخت شده اند (مردها) تکثیر کنند چطوره؟ حرام است؟ اشکال دارد؟

م: خب این مساله مهمّی است که مربوط به همین ایام می شود و خوب است دقت کنند.

د: اشکال دارد؟

م: اشکال؟ نه اشکال ندارد البته نه بطور کلی باید دید در مجلس شان زنان عزادار نیز حضور دارند؟ آنها به مردها نگاه می کنند؟ همه اینها مهم است .

د: مرجع شان چطور مهم است؟

م: بله خیلی مهم است با توجه به همین سؤالات و شرطها حکم فرق می کند که حکم را با عین متن استفتاء می زنم به تابلو .

متن استفتاء :

"چشمهایتان را از حرام ببندید، عجایت را می بینید."

                                                             پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، الحکم الزاهره 2/452

"حق چشم آن است که  آن را از آنچه برای تو حلال نیست بپوشانی."

                                                         امام سجاد (علیه السلام)، الحکم الزاهره 2/453

 

سؤال: برهنه شدن عزاداران در عزاداریها برای سینه زنی چه صورت داشته و تکثیر فیلم و سی دی های این گونه جلسات و نگاه کردن زنان به این فیلمها چگونه است؟

حضرت آیت الله مکارم شیرازی

برهنه شدن اشکال دارد و اگر جایی باشد که زنها هستند و نگاه می کنند حرام است.

 

حضرت آیت الله بهجت

در حضور نامحرم احتیاط در ترک است و نظر به تصویر اگر موجب مفسده باشد اجتناب لازم است.

 

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی

زنها باید از نگاه کردن به بدن نامحرم خودداری کند.

 

حضرت آیت الله فاضل لنکرانی

نگاه زنها به فیلم بدن برهنه مردان اگر آنها را نشناخته و مفسده ای نداشته باشد مانعی ندارد والا جایز نیست.

 

حضرت آیت الله تبریزی

در صورتی که فسادی بر آن مترتب نباشد مانعی ندارد.

 

حضرت آیت الله سیستانی

اشکال ندارد، گرچه زنان به احتیاط واجب نباید نگاه کنند.

بخش احکام اسلامی تبیان

 


منابع ومآخذ

مسایل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید. گردآورنده: سید محسن محمودی، انتشارات علمی فرهنگی صاحب الزمان عج مجموعه چهار جلدی، قم توضیح المسایل امام خمینی ره

اجویة الاستفتاءات، مقام معظم رهبری،

Sistani.org استفتاءات آیت الله سیستانی،

توضیح المسایل آیت الله وحید خراسانی

جامع المسائل آیة الله فاضل لنکرانی، ج1، ج2،

استفتاءات، ج2، آیت الله نوری،

توضیح المسایل آیت الله صافی،

توضیح المسایل آیت الله تبریزی،

توضیح المسایل آیت الله بهجت،



  





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ