بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 3
کل بازدید : 124142
کل یادداشتها ها : 148
«ایمره کرتس در 1929 در مجارستان دیده بر جهان گشود، در 15 سالگی به آشویتز منتقل شد و در سالهای سیطرهی دیکتاتوری "کمونیستی" در کشورش به نویسندگی ادامه داد. در سال 2002 جایزهی نوبل ادبیات به خاطر کل آثارش به او اهدا شد.
رمان پلیسی را در اوایل دههی 1970 نوشت و برای فرار از سانسور حاکم در آن زمان، وقایع داستان را به کشوری خیالی در آمریکای لاتین نسبت داد. این رمان با قدرتی کوبنده خشنونتهای سیاه دیکتاتوریهای جهان را به تصویر میکشد.»[1]
ایمره کرتس به زبان آلمانی تسلط دارد. او کارهایی از نیچه، فروید، هوفمانشتال و آرتور شنیتسلر را به مجاری بگردانده است. کرتس رمان پلیسی را در سال 1977 نوشت، کتاب در سال 1990 به انگلیسی ترجمه شد و پس از آن تمام جهان را درنوردید.
ایمره کرتس مانند خیلیهای دیگر، پیش از آنکه نوبل را از آن خود کند در ایران ناشناخته بود و رمان پلیسی او نیز پس از سه سال از دریافت جایزهی نوبل توسط نویسندهاش، توسط خانم برزین به فارسی بگردانده شد. از آثار ترجمهشده توسط گلبرگ برزین، میتوان از موشها و آدمها اثر اشتاینبک نام برد که توسط نشر گلمهر به بازار کتاب روانه شده است.
داستان را مردی روایت میکند که با اجازهی وکیلش، خاطراتش را مکتوب میکند. او در این خاطرات بیش از هر چیز به ماجرای پدر و پسری یهودی میپردازد. وکیل مرد بر این عقیده است که جهان به چشم مرد مانند یک رمان پلسی است. ما در اینجا با ژانر رمان پلیسی مواجه نیستیم بلکه آنچه در فضای جهان داستانی موج میزند، پرهیبی از یک چیدمان پلیسی است.
در این رمان یک بازی در جریان است. یک فانتزی برای انریکو، پسر یک مرد ثروتمند، که میخواهد در تضاد با نوع زندگیاش، کار تشکیلاتی انجام بدهد و پدرش چون تب تند او را خاموشناشدنی مییابد، او را وارد یک توهم عضویت و فعالیت در یک گروه مخالف میگرداند. به او بستههایی را برای جابهجا کردن میسپارد و از او میخواهد که این بستهها را به مکانهای معینی ببرد. حال آنکه این بستهها چیزی بهجز کاغذهای سفید نیستند. پسر دستگیر میشود و در جریان بازجویی و سرانجام مواجه با پدر، حقیقت را در مییابد. او به پدر میگوید که قصد دارد پس از آزادی آدمکش شود و اولین گزینهاش خود اوست. البته این خواسته هیچگاه عملی نمیشود چراکه پدر و پسر را همان روز اعدام میکنند.
شخصیتهای دیگر رمان پلیسی هم بهنوعی درگیر یک توهم اینچنینی در روابط خود هستند، گویی ما با یک چینش تئاتری از یک رویداد پر از سوءتفاهم در یک فضای مسموم رویارو هستیم:
«پس رامون شروع کرد به زوزه کشیدن. تمام نفرتش را نثار ما کرد. انگار آن را استفراغ میکرد. ما را مفتریهایی میدید که تورشان را دور آدمهای بیگناه میبافند. ما را قصاب میدید، آدمکش، جلاد. و چیزهای دیگر. دیاز با سرِ پایین به حرفهایش گوش میکرد، آرنجش را روی میز کارش گذاشته بود، نوک انگشتانش روی صورتش به هم میرسیدند. استراحت میکرد. ناگهان، رامون ساکت شد. سکوت طولانی. سپس دیاز پیروزمندانه از جا بلند شد. با قدمهای آرام دور میزش چرخید، یک رانش را روی میز گذاشت و نشست. ژست مورد علاقهاش بود. لحظهیی بیحرکت ماند، روبهروی رامون. یکدفعه به جلو خم شد. خیلی محکم این کار را نکرد، مواظب بود اثر ماندنی به جا نگذارد. سپس نوبت رودریگز رسید. منِ تازهکار فقط صورتجلسه مینوشتم.»[2]
با نگاهی به پارگراف بالا، چند مساله را میتوان مورد بررسی قرار داد. پروسهی نشر زمانی کامل خواهد بود که روند آن به خوبی و با ترتیب طی شود. در همین پاراگراف بالا، با جابهجایی چند کلمه و بهگزینی واژگان، حاصل کار نوشتاری نزدیکتر به زبان سره خواهد بود. اگرچه پارهای از نشرها لزوما ویراستار را در همان سطح ابتدایی آن مورد نظر داشتهاند، ولی هنوز در برابر صنعت نشر راه دشواری برای رسیدن به یک تولید استاندارد وجود دارد.
پی نوشت:
[1] پشت جلد
[2] صفحهی 43 کتاب
فاطمه شفیعی بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
داستانی که باز تکرار شد؛ واردات محصولات کشاورزی همزمان با فصل برداشت برای چندمین سال پیاپی رخ میدهد و ویترینهای بازار میوه ما پر شدهاند از میوههای لوکس وارداتی که البته کیفیتشان هم به هیچ عنوان قابل رقابت با محصولات تولید داخل نیست. جدای از این مرثیه که اشک کشاورزان را درآورده است، مساله مهم توپی است که از زمین این وزارتخانه به آن وزارتخانه و نهاد انداخته میشود و هیچکس مسوولیت این میزان واردات را برعهده نمیگیرد.
درست سال پیش در چنین روزهایی بود که واردات بیرویه محصولات کشاورزی داد تولیدکنندگان داخلی را درآورد و باعث شد فهرستی تهیه و براساس آن واردات برخی میوهها ممنوع شود؛ فهرستی که شاید آن روزها کشاورز و باغدار را خوشحال کرد اما به سرعت لبخند را از چهره این قشر زحمتکش محو کرد. این روزها بازارهای شهرها پر شدهاند از محصولات باغی وارداتی و این مساله تا جایی پیش رفته است که قطب مرکبات کشور مهمان ناخواستهای به نام پرتقال ترکیهای را میزبانی میکند، البته ماجرا همینجا تمام نمیشود و آمارهای رسمی هم از واردات محصولاتی خبر میدهند که آخرین روزهای مهرماه سال گذشته واردات آنها ممنوع شده بود اما در میوهفروشیها خودنمایی میکنند. هلو، شلیل، شفتالو، گلابی، انبه و سیب بخشی از میوههای ممنوعه وارداتی بودند که قرار بود وارد نشوند به خصوص در فصل برداشت اما این ممنوعیت تنها در حد حرف و وعده باقی ماند و طبق آمارهای رسمی طی مهر ماه امسال بیش از 124هزار دلار از انواع این میوهها وارد کشور شده است که بر این اساس امسال نزدیک به 24 میلیون دلار میوههای ممنوعه بهطور رسمی و از مبادی گمرکات کشور وارد شده است.
ثبت سفارش هفت محصول انگور، خربزه، هلو، شلیل، شفتالو، سیب، آلو، گلابی و انبه از 19 مهر سال 89 ممنوع بوده است که با احتساب در نظر گرفتن مهلت شش ماهه برای واردات آنها این محصولات حداکثر تا پایان سال گذشته میتوانستند وارد شوند اما تا نیمه امسال نیز وارد شدهاند و سهمی 24میلیون دلاری از واردات کشور را به خود اختصاص دادهاند.
هلو، شلیل، شفتالو، گلابی، انبه و سیب بخشی از میوههای ممنوعه وارداتی بودند که قرار بود وارد نشوند به خصوص در فصل برداشت اما این ممنوعیت تنها در حد حرف و وعده باقی ماند
براساس آمارهای گمرک کشور، در مهر ماه امسال بیش از 92 تن گلابی تازه با ارزش 120هزار دلار وارد شده که با اضافه شدن این میزان به 581 تن گلابی تازه وارد شده طی شش ماهه نخست امسال با ارزش 563هزار دلار در مجموع از این محصول طی هفت ماهه نخست امسال بیش از 673 تن گلابی تازه با ارزش 683هزار دلار وارد ایران شده است.
میوه ممنوعه وارد شده دیگر طی مهر ماه امسال گلابی هندی یا انبه بوده که طی این ماه بیش از سه تن انبه با ارزش حدود چهارهزار دلار وارد شده و این در حالی است که طی هفت ماهه نخست امسال حدود سههزار و 400تن انبه به ارزش یک میلیون و 722هزار دلار وارد ایران شده است. در کنار این میوهها، طی هفت ماهه نخست امسال بیش از 16هزار تن سیب به ارزش 21میلیون دلار وارد ایران شده بود که این آمار در شش ماهه امسال هم همین میزان بود.
عدهای با بیان اینکه مهلت انجام واردات تنها شش ماه است و دیگر آنها اجازه ثبت سفارش ندارند، توپ را به زمین گمرک میاندازند که البته رییسکل گمرک ایران هم در این مورد گفته که ممکن است زمان آنها برای واردات تمدید شده باشد که به هر حال آنچه در عمل شاهد آن هستیم حضور میوههای خارجی در بازار است که از یک سال پیش واردات آنها ممنوع اعلام شده است.
بر همین اساس و در حالیکه آمارها از واردات میوههای ممنوعه در فصل برداشت خبر میدهند و مسئولان نیز از زیر بار واردات میوههای ممنوعه شانه خالی میکنند؛ چندی پیش و تنها چند روز بعد از اعلام آمار رسمی واردات شش ماهه، یکی از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت صراحتا اعلام کرد که واردات میوه ممنوعه نداریم.
کشور عراق که با ایران تفاهمنامه برای واردات هندوانه امضا کرده بود محمولههای ایرانی را بازگرداند و اعلام کرد که برای حمایت از تولید داخلی خود مانع ورود هندوانههای ایرانی شده است
البته او درباره دلیل وفور میوههای خارجی به رغم ممنوع بودن واردات آن هم گفته بود: دو علت دارد یا مربوط به ثبت سفارش قبلی است یا میوههایی است که قبلا در انبارها نگهداری شده است. تا شش ماه ثبت سفارشهای قبلی اعتبار داشته و میتواند وارد کشور شود. مهلت شش ماههای که او از آن خبر میدهد، میوههای وارداتی ممنوعه موجود در بازار را مرتبط با ثبت سفارشهای قبلی میداند که مهرماه سال گذشته فهرست واردات ممنوعه اعلام شده که اکنون بیش از یک سال از اعلام آن میگذرد و امکان واردات با ثبت سفارشهای سال گذشته وجود ندارد. هرچند این مقام مسئول واردات میوههای ممنوعه را تکذیب کرده است اما این روزها درحالی فصل برداشت مرکبات را پشت سر میگذاریم که دبیر اتحادیه بارفروشان تهران از ورود22 تریلی پرتقال و نارنگی ترکیهای همزمان با آغاز برداشت مرکبات شمال خبر میدهد، موضوعی که برق از سر انسان میپراند.
او گفته است که ورود 22 تریلی مرکبات ترکیهای که بیش از 400تن میشود، نشانگر این است که مسوولان میخواهند تیشه به ریشه تولید بزنند.
به این ترتیب به نظر میرسد آمار رسمی که نشان از واردات 24میلیون دلاری ورود میوههای ممنوعه به کشور دارد، پایان داستان واردات میوه و مرکبات به کشور نخواهد بود و در صورت عدمبرنامهریزی بهموقع برای حمایت از تولید داخل هر سال شاهد چنین وضعی خواهیم بود، وضعیتی که شاید در کمترین کشوری شاهد وقوعش باشیم کما اینکه کشور عراق که با ایران تفاهمنامه برای واردات هندوانه امضا کرده بود محمولههای ایرانی را بازگرداند و اعلام کرد که برای حمایت از تولید داخلی خود مانع ورود هندوانههای ایرانی شده است.
این شرایط درحالی ایجاد شده است که خاطره نایاب بودن میوههای خارجی در سالهای نهچندان دور، هنوز از اذهان جامعه ایران پاک نشده است. آنروزها چیزی بهنام گلابی یا هلوی خارجی یا پرتقال و نارنگی وارداتی یا خربزه و ... اصلا معنا نمیداد و تنها میشد موز وارداتی را اشرافیترین میوه نامید؛ از آناناس و ... هم اصلا خبری نبود. در آن مقطع زمانی مقولاتی تحتعنوان تعرفه واردات میوه و مافیای واردات میوه و تنظیم بازار میوه محلی از اعراب نداشتند و همهچیز خلاصه میشد در تولید داخل؛ اما داستان این روزهای ما شده است قصه هزار و یک شب و هر سال داستانی با یک ریتم و تغییر شخصیتهای داستان که همان میوهها هستند برای تولیدکنندگانمان تعریف میشود. امروز واردات بی حد و حصر میوه صدای همه را در آورده است چراکه بهرغم آنکه واردات این «محصولات لوکس» ممنوع است، ولی همچنان میوههای خارجی در بازار به قدرتنمایی مشغول هستند و صنعت ضعیف تولید داخل را زیر پاهای خود له میکنند و گویی بازار ایران محلی است برای قد کشیدن و رشد محصولات و تولیدات خارجی!
براساس آمار اعلام شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان واردات میوه به کشورمان طی سال 89 از مرز 621میلیون دلار هم گذشته است. این درحالی است که این رقم در سال 88 معادل 544 میلیون دلار و سال پیش از آن تنها 303 میلیون دلار بوده است. به عبارت دیگر، واردات انواع میوه در سال 89 نسبت به سال 87 بیش از دوبرابر افزایش را نشان میدهد. البته گفته میشود که تراز تجاری میوه برای سال 89 بهطور کلی مثبت بوده آنچنانکه براساس آمار، ظاهرا صادرات میوه ایران در این سال چیزی معادل 876میلیوندلار برآورد شده است. اما نزدیکی این رقم با واردات 621 میلیون دلاری میوه نمیتواند افتخاری مثالزدنی در حوزه مبادلات بازرگانی این محصول تلقی گردد.
به گفته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ وفور میوههای خارجی در بازار به رغم ممنوع بودن واردات آن دو علت دارد یا مربوط به ثبت سفارش قبلی است یا میوههایی است که قبلا در انبارها نگهداری شده است
البته باید یادآور شد که علیرغم اعلام ممنوعیت واردات 50 نوع میوه از سال گذشته و صدور بخشنامه وزارت کشاورزی درپی تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوع شدن واردات همه نوع میوه به غیر از موز، نه تنها امسال نزدیک به 24 میلیون دلار میوههای ممنوعه به طور رسمی و از مبادی گمرکات کشور وارد شده است بلکه چند روز اخیر نیز بیش از 400 تن نارنگی و پرتقال همزمان با آغاز برداشت داخلی از ترکیه وارد شد که وزیر کشاورزی این واردات را تخلف میداند و میگوید دستگاههای مربوطه باید پاسخگوی آن باشند اما رییس سازمان تجارت اعلام کرده برای ثبت سفارش و واردات میوه طبق نظر وزارت جهاد کشاورزی عمل شده؛ نه میزانی کم و نه میزانی بیشتر!
در پایان آنچه نباید از نظر دور داشت این است که اگر روزی برای کسب رایهای اعتماد و روزی برای آرم کردن جو شعار حمایت از بخش کشاورزی را سر میدهیم و کشاورزان را بازوان قدرتمند تولید کشور میدانیم باید در شرایطی اینچنینی از این قشر که بیشک از زحمتکشترین اقشار کشور هستند، حمایت شود و اینچنین پشت کردن به تولیدکنندگان داخلی و تولید کشور نتیجهای جز کاهش تولید داخل و وابستگی بیش از پیش ما به خارج از کشور ندارد. تولید داخلی همچنان نیازمند حمایتهای همه جانبه برای نفس تازه کردن است.
طه رها
بخش اقتصاد تبیان
یکی از گناهان بسیار بزرگ اشاعه فحشاست که حرام بودن آن بین همه فقهای شیعه بلکه فقهای احکام فرقه های اسلامی مسلّم می باشد با این حال برخی سؤالات یا عملکردها نشان دهنده ی این است که این حکم اجتماعی اسلام به خوبی برای همه آشکار نشده است.
به همین دلیل تلاش می کنیم در این مقاله برخی ابعاد این مساله را از منظر احکام اسلامی تقدیم نمائیم .
دانشجو – سلام خانم دانا – احوال شما خوبه؟
مشاور دانا – بله . شما چطور؟ شنیدم یک بحث حسابی در کلاس دیروز داشته اید!
- بله خانم – راجع به مساله ای که صدا و سیما در مورد تیم پرسپولیس پخش کرد.
- عجب ! شماها هم ؟
- چطور مگر خانم؟
- هیچی، فقط نمی دانم چطوری یک مطلب می تواند اینقدر سریع پخش شود و همه جا راجع به آن صحبت شود اما ...
- اما چه خانم؟
- هیچی مهم نیست یعنی صلاح نیست که وارد برخی مسایل بشویم.
- به هر حال خانم دیروز سر کلاس 2 ساعت تمام با بچه ها بحث می کردیم که آیا پخش یک حرکت خلاف و غیر شرعی توسط صدا و سیما درست است یا نه؟
- خب نظرات بچه ها بیشتر چگونه بود؟
- اول که اصلاً بچه ها اجازه صحبت کردن در موردش را به ما نمی دادند اما وقتی استاد خودش اجازه داد و گفت که اشکال ندارد بحث کنیم دیگر کسی جرأت نکرد بگوید بحث نکنیم.
- به نظرم استاد درست می گوید. وقتی در این حد پخش شده است که دیگر صحبت کردن یا نکردن در یک کلاس در یک دانشکده خیلی مهم نیست.
- خانم با اجازه حکم این مسأله چیست؟ منظورم نظر مراجع تقلید است .
- ببین عزیزم این دیگر از آن مسأله ها نیست که اختلاف نظری مطرح باشد همه مراجع تقلید چه مراجع تقلید حاضر چه آنها که مرحوم شده اند همه اشاعه دادن و پخش کردن یک عمل فحشا و حرام مثل این مورد را حرام می دانند .
- حتی اگر واقعاً این عمل همانطور که صدا و سیما ادعا می کند اتفاق افتاده باشد؟
- بله – حتی اگر واقعاً این عمل کثیف و شرم آور اتفاق بیفتد اشاعه آن هم در این سطح وسیع بسیار گناه بزرگی است من یاد فرمایش آیت الله صافی در یکی از استفتائاتشان می افتم که می فرماید: "... جای بسی تعجب و تاسف است که سیمای جمهوری اسلامی که باید منادی اسلام باشد، هر روز برنامه های خلاف شرع جدیدی به معرض نمایش بگذارد و به اخلاق و عفت و عقیده جامعه اسلامی لطمه بزند. خداوند همه ما را از شرّ آخرالزمان حفظ فرماید."
رضا زهروی منابع: - مسایل جدید از دیگاه علما و مراجع تقلید. گردآورنده: سیدمحسن محمودی، انتشارات علمی فرهنگی صاحب الزمان(عج)، مجکوعه چهار جلدی، قم . - توضیح المسائل امام خمینی(ره) - اجوبة الاستفتائات مقام معظم رهبری - استفتائات آیة الله سیستانی - توضیح المسائل آیة الله وحید خراسانی - توضیح المسائل آیة الله صافی - توضیح المسائل آیة الله تبریزی - توضیح المسائل آیة الله بهجت(ره) - استفتائات آیة الله نوری همدانی - جامع المسائل آیة الله لنکرانی(ره)
با افزایش سن، دندان ها لکه دار می شوند. برخی غذاها، نوشیدنی ها و حتی دهان شویه ها در این لکه دار شدن تاثیر دارند.
برای از بین بردن لکه های سطحی دندان، می توانید از خمیردندان های سفیدکننده استفاده کنید. اما برای زدودن لکه های عمقی دندان بهتر است به دندان پزشک مراجعه کنید.
خمیردندان های سفید کننده
خمیردندان ها، ژل ها و مایعات به زدودن لکه های روی دندان کمک می کنند. بسیاری از این محصولات محتوی مواد ساینده ملایم، مواد شیمیایی و یا عوامل براق کننده می باشند. برخی از این خمیردندان های سفید کننده دارای پراکسید و جوش شیرین می باشند.
سفیدی دندان ها و کار دندانپزشکی
اگر دندان خود را پر یا روکش کرده اید و یا دارای پل است، باید با احتیاط بیشتری دندان های خود را سفید کنید و از دندانپزشک خود برای این کار کمک بگیرید.
چسب های سفید کننده دندان
چسب های سفید کننده بسیار نازک و غیر قابل دیدن هستند. این چسب ها با یک ژل پراکسید پوشیده شده اند. شما می توانیداین چسبها را برای مدت یک هفته یا بیشتر، به مدت چند دقیقه بر روی دندان هایتان بگذارید. نتیجه کار بعد از چند روز مشخص می شود و برای حداقل یک سال باقی می ماند.
این چسب ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید.
جلوگیری از لکه دار شدن دندان ها
به مرور زمان، مینای دندان فرسوده شده و از بین می رود. لایه زیر مینا که عاج خوانده می شود، زرد رنگ می باشد. به همین خاطر اولین لکه که در دندانتان ظاهر شد، فورا درمانش کنید.
اغلب سفید کننده های دندان، دندان ها را شفاف و آبی می سازند.
غذاها و لکه دار شدن دندان
برخی از غذاها باعث تغییر رنگ دندان ها می شوند؛ مثل قهوه، چای، نوشابه های گازدار و آبمیوه ها (آب انگور).
این لکه های دندانی به آرامی تشکیل می شوند.
بهتر است بعد از نوشیدن این نوشیدنی ها، دندان های خود را مسواک بزنید و یا با آب بشویید.
بعد از مصرف توتفرنگی، حتما مسواک بزنید، زیرا قند و اسید موجود در توتفرنگی به دندان هایتان آسیب می رساند.
بهتر است بعد از مصرف هر ماده غذایی اسیدی (مثل آب پرتقال) و ماست، برای حداقل 20 دقیقه دندان هایتان را مسواک نزنید. پس از 20 دقیقه، بزاق دهان اسید را خنثی می کند.
مصرف سیگار و لکه دار شدن دندان
سیگار کشیدن باعث ایجاد لکه های قهوه ای بر روی دندان می شود و این لکه ها در بین دندان ها نیز ظاهر می شوند. با مسواک زدن این لکه ها از بین نمی روند. هرچه بیشتر سیگار بکشید، این لکه ها بیشتر و پررنگ تر می شوند.
سیگار موجب بوی بد دهان، التهاب لثه و بروز سرطان دهان نیز می گردد.
نوشیدنی های ورزشی
در حالی که همه نوشیدنی های شیرین برای دندان مضرند، برخی از نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های ورزشی ممکن است اثر بدتری بر روی دندان ها داشته باشند.
تحقیقات نشان داده که این نوشیدنی ها بعد از چند بار مصرف، مینای دندان را فرسوده می کنند و باعث نازکی و بی رنگ شدن دندان ها می شوند. پس بهتر است این نوشیدنی ها را تا حد ممکن مصرف نکنید و بعد از هر بار مصرف، دندان های خود را با آب بشویید.
داروها و لکه دار شدن دندان
آنتی بیوتیک تتراسایکلین موجب خاکستری شدن دندان ها در کودکان می شود.
دهان شویه ضد باکتری محتوی کلرهگزیدین و یا کلراید ستیل پیریدینیوم، موجب لکه دار شدن دندان ها می گردد.
برخی آنتی هیستامین ها، داروهای ضد جنون و داروهای کنترل فشار خون نیز موجب لکه دار شدن دندان ها می گردد.
مصرف مکمل آهن و مصرف بیش از اندازه فلوراید نیز دندان ها را لکه دار می کند.
مراقبت از دندان ها را فراموش نکنید
مسواک زدن حداقل دو بار در روز و استفاده از نخ دندان، حداقل یک بار در روز خوب است.
اما بهتر است یک ساعت بعد از مصرف هر وعده غذایی، دندان های خود را مسواک بزنید.
مسواک زدن از بوجود آمدن لکه های دندانی و زرد شدن آنها جلوگیری می کند.
مراجعه منظم به دندان پزشک برای معاینه دندان ها نیز مفید است.
درمان های خانگی برای سفیدی دندان
خوردن بعضی موادغذایی مانند کرفس، سیب، گلابی و هویج موجب افزایش بزاق دهان می شود و بزاق هم باعث می شود که مواد غذایی بین دندان ها از بین بروند.
آدامس های بدون قند نیز باعث افزایش بزاق می شوند و به از بین بردن لکه های دندانی کمک می کنند.
1- برخی افراد جوش شیرین را بر روی مسواک خود می ریزند و مسواک می زنند. جوش شیرین به رفع جرم ها و شفافیت دندان ها کمک می کند. ولی باید بدانید جوش شیرین یک ماده ساینده می باشد و اگر زیاد مصرف کنید، موجب آسیب دیدن مینای دندان می شود.
2- برای رفع جرم های دندانی می توانید از نمک استفاده کنید. خمیردندان را بر روی مسواک خود بزنید و سپس مقداری نمک روی خمیر دندان بریزید و دندان خود را مسواک کنید. سپس متوجه درخشندگی و تمیزی دندان خود خواهید شد.
3- تحقیقی نشان داده که استفاده از پراکسید هیدروژن 5/1 درصد (دهان شویه)، به میزان 1 تا 2 بار در روز برای مدت دو سال، موجب سلامتی لثه و دندان خواهد شد.
4- یک قاشق غذاخوری جوششیرین، کمی نمک و چند قطره سرکه سفید را با هم مخلوط کرده و بر روی مسواک خود بریزید و دندان خود را مسواک کنید.
5- بر روی یک پارچه تمیز و سفید، مقداری روغن زیتون بریزید و پارچه را بر روی دندان هایتان بمالید.
مریم سجادپور
بخش سلامت تبیان
همه ما میدانیم که اگر رشته محبت ما تا به خدا تقویت شود و استحکام یابد، رفاقت ما با خدا پررنگتر از گذشته خواهد شد و قوتی مضاعف خواهد یافت. اما چگونه باید این بند محبت را مستحکم نمود؟
هر کس در میدان علاقمندی به خدا جایگاهی دارد و متناسب با رتبهاش فاصلهای با محبوب یافته است. مسلما همه ما دوست داریم که این فاصله را به حداقل برسانیم و به پروردگارمان نزدیک و نزدیکتر شویم. کلید محبوبیت در نزد خداوند در دستان کسانی است که در حلقه اول رفاقت با خداوند قرار دارند که حضرت ابراهیم علیه السلام نمونه بارز آن است. او که «نشان رفاقت ویژه» را از خداوند دریافت کرده و «مدال خلیل اللهی» را به گردن آویخته، میتواند رموز موفقیتش را در اختیار ما قرار دهد.
از روایات اهل بیت علیهم السلام برمی آید که دستیابی او به این مقام والا به خاطر پنج امتیاز است که یکی از آنها «شب زنده داری» است. جابر بن عبدالله انصاری میگوید، از پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله شنیدم که میفرمود:
«مَا اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْراهِیمَ خَلِیلًا إِلَّا لِإِطْعَامِهِ الطَّعَامَ وَ صَلَاتِهِ بِاللَّیْلِ وَ النَّاسُ نِیَام.» (علل الشرائع،ج 1، ص 35)
خداوند، ابراهیم را به دوستی (خود) برنگزید، مگر برای آنکه (دیگران را) اطعام میکرد و شب هنگام که مردم خواب بودند، نماز میگزارد.
اما مگر عبادت شبانه چه خصوصیتی نسبت به عبادت روزانه دارد که چنین رفاقتی را پایه ریزی میکند:
شب، هنگامه آرامش و آسایش است و زمانی شایسته برای استراحت کسانی است که روز را با سعی و تلاشی چشمگیر به پایان رساندهاند. فضای آرام و تاریک و بی سر و صدای شب، خواب را چنان برای انسان لذت بخش میکند که به طور معمول حاضر نیست به هیچ قیمتی از خواب نازش بگذرد.
اما از طرفی همین آرامش و سکوت، میتواند زمینه ساز خلوتی بی ریا باشد و محیطی عارفانه را برای ارتباطی تنگاتنگ با حضرت پروردگار مهیا سازد. انسان میتواند از این خلوت فراهم آمده، بهترین استفاده را داشته باشد و باب سخن با محبوب خود را بگشاید و سفره دلش را برای حق تعالی بگستراند. به همین خاطر است که خداوند به برترین فرستاده خود چنین دستور میدهد که:
«یا أَیُّهَا الْمُزَّمِّلُ قُمِ اللَّیْلَ إِلَّا قَلِیلًا. » (سوره مزمل، آیه 1 و 2)
ای جامه به خود پیچیده! شب را، جز اندکی (برای نماز و عبادت)، بپاخیز!
گرچه مخاطب این آیات، شخص پیامبر صلّی الله علیه و آله است، ولی آیات بعدی این سوره نشان میدهد که مؤمنان هم در این برنامه با شخص پیامبر همگام بودهاند. چراکه همه ما نیازمند برنامهای سازنده برای آمادگی روح و تقویت درون هستیم.
آری، غوغای زندگی روزانه چنان توجه انسان را به خود جلب میکند که حضور قلب کامل، در آن بسیار مشکل است. اما در دل شب، هنگامی که غوغای زندگی مادی فرومی نشیند و آرامش جسم در پرتو مقداری خواب، شکل میگیرد و آرامش روح به اوج خود میرسد، توجه و تمرکزی ویژه برای انسان رقم میخورد که میتواند مقدمه ساز رابطهای پرنشاط با خداوند باشد. بنابراین باید گفت که همین حضور قلب فوق العاده است که بهره وری را در ارتباط با خدا میافزاید و رنگی نوین به شخصیت آدمی میبخشاید.
همه ما میدانیم که اگر رشته محبت ما تا به خدا تقویت شود و استحکام یابد، رفاقت ما با خدا پررنگتر از گذشته خواهد شد و قوتی مضاعف خواهد یافت. اما چگونه باید این بند محبت را مستحکم نمود؟
پاسخ را در کلام خدا جستجو میکنیم. قرآن پس از دستور به نماز شب، دلیل این فرمان را چنین بیان میدارد:
«إِنَّ ناشِئَةَ اللَّیْلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْئاً وَ أَقْوَمُ قِیلًا» (سوره مزمل، آیه 6)
مسلّماً عبادتی که در شب صورت میگیرد محکمتر و پابرجاتر و گفتار در آن درستتر و استوارتر است.
بنابراین از این آیه برمی آید که نماز شب، عامل ثبات قدم و تقویت عقیده مومن است و در نتیجه میتواند رشته آویخته از خدا تا انسان را استحکام بخشد.
جالب اینجا است که در این آیه برای بیان «نماز شب» از تعبیر «ناشئة اللیل» استفاده شده است. «ناشئة» به معنای حادثه است؛ اما مگر عبادت شبانه یک «حادثه و رخداد» است که خداوند از چنین تعبیری استفاده کرده است؟
آری، باید دانست که این رخداد مبارک همان «حالات معنوی و روحانی» و «نشاط و جذبه ملکوتی» است که در این ساعات ویژه در دل و جان انسان به وجود میآید. روشن است که آثار چنین رخدادی در روح انسان نسبت به نوع روزانه آن عمیقتر و دوامش نیز بیشتر میباشد. (تفسیر نمونه، ذیل آیه)
بنابراین از آنچه که گفته شد به وضوح میتوان دریافت که عبادت شبانه میتواند رابطهای بس استوار و مستحکم میان بنده و محبوب، سامان دهد و رفاقتی ویژه را با پروردگار رقم زند.
پرورش فوق العاده روح در سایه عبادت شبانه روز، هنگامه سعی و تلاش است و به طور معمول با کوششی فراوان پایان میپذیرد. اما باید دانست که این فعالیتها هر چه که بزرگتر و گستردهتر باشد نیاز بیشتری به تقویت روح و آمادگی معنوی خواهد داشت.
انسان، بدون پشتوانه روحیهای بلند نمیتواند کارهایی سترگ انجام دهد و روزهایش را با تلاشی چشمگیر و تاثیر گذار به پایان برساند. اما چگونه باید به چنین روحیهای دست یافت و به چه شیوهای باید به پرورش این مهم نایل آمد؟
خداوند در آیه 7 سوره مزمل یکی دیگر از دلایل فرمان دادن به نماز شب را اینگونه بیان میکند:
«إِنَّ لَکَ فِی النَّهارِ سَبْحاً طَوِیلًا.» چون در طول روز وظائف سنگین و تلاش و کوشش فراوان بر دوش داری (باید با عبادت شبانه خود را تقویت کنی و آمادگی لازم برای این فعالیتهای بزرگ و گسترده را از آن عبادت شبانه به دست آوری.)
آری، مدرسه شبانه «پرورش روح» را خداوند برای همه بزرگانی قرار داده که باید زمینه ساز کارهای بزرگ باشند. آنها که هنوز در کودکی اندیشه و خردسالی معنویت به سر میبرند و نمیخواهند پای به بزرگسالی تفکر بگذارند برایشان همان بهتر است که در خواب ناز کودکانه خود غرق شوند و شیرینی نماز شب را نچشند.
اما بر پیامبری که باید هر روزه پذیرای سخنی ثقیل و سنگین باشد «إِنَّا سَنُلْقِی عَلَیْکَ قَوْلًا ثَقِیلاً»)سوره مزمل، آیه 8) واجب خواهد بود که در کارگاه شبانه پرورش روح هر شب تجدید قوایی داشته باشد و خود را در آغوش خالق هستی بیافکند و از او در انجام وظایفش یاری بطلبد.
ما نیز اگر بخواهیم بلوغ انسانیتمان را جشن بگیریم باید راه این مدرسه شبانه را بیاموزیم و از همین امشب در دفتر آن ثبت نام کنیم.
بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان